لوگو

0919-002-0039

جستجو کردن
Close this search box.

طرح توجیهی احداث بیمارستان ⚜️ برای مجوز و بانک

طرح توجیهی احداث بیمارستان - طرح مالی
دسترسی سریع به عناوین

طرح توجیهی احداث بیمارستان، همان طور که از اسمش مشخص است، گزارشی است که به منظور بررسی توجیه پذیری این پروژه نوشته می شود. طرح توجیهی فوق با اطلاعات کاملا به روز و از طریق نرم افزار کامفار تهیه شده و در پروسه اخذ مجوز و وام ارائه می گردد. بیمارستان ها، مهم ترین بخش از سیستم پزشکی هستند و به ارائه خدمات درمانی، بستری، مراقبت های ویژه و انجام انواع اعمال جراحی می پردازند.

 احداث یک بیمارستان نیازمند برنامه ریزی های تخصصی، طرح ریزی های دقیق و استراتژی های کوتاه مدت و بلند مدت است. طرح توجیهی احداث بیمارستان، برنامه جامعی است که تمامی اطلاعات مورد نیاز طرح را در اختیار سرمایه گذاران و موسسین بیمارستان قرار می دهد.

دسته بندی انواع بیمارستان ها

بیمارستان ها از لحاظ نوع خدمات ارائه شده به دو دسته بیمارستان های عمومی و بیمارستان های تخصصی و فوق تخصصی تقسیم بندی می شوند. بیمارستان های عمومی، محلی برای درمان انواع بیماری ها بوده و حداقل شامل بخش های اطفال، زنان و زایمان، داخلی و جراحی عمومی می باشند. اما بیمارستان های تخصصی به صورت ویژه به حوزه خاصی از بیماری ها می پردازند، به طور مثال بیمارستان تخصصی چشم، بیمارستان تخصصی اطفال و غیره.

همچنین بیمارستان ها را از لحاظ وظیفه و نیروی انسانی می توان به دو نوع بیمارستان آموزشی و بیمارستان غیر آموزشی تقسیم نمود. بیمارستان های آموزشی علاوه بر معالجه بیماران، وظیفه آموزش به دانشجویان رشته های علوم پزشکی را نیز بر عهده دارند.

مراحل احداث بیمارستان به چه صورت است؟

همانطور که در طرح توجیهی احداث بیمارستان نیز ذکر می شود، تاسیس بیمارستان، پروژه ای زمان بر و بزرگ است. از این رو بیمارستان ها توسط چندین سهامدار و سرمایه گذار تاسیس می گردند. ایده اولیه معمولا توسط گروهی از پزشکان مطرح می گردد. سپس باید بیمارستان به صورت یک شرکت تجاری در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسد. پس از وارد شدن تمامی سهامداران به بیمارستان، باید مجوزهای تاسیس از وزارت بهداشت اخذ گردد.

طراحی کانسپت بیمارستان، شروع عملیات ساختمانی، ساخت ریز فضاهای بیمارستان، تجهیز بیمارستان و استخدام پرسنل از مراحل بعدی هستند. در نهایت بیمارستان می تواند، پس از اخذ پروانه بهره برداری از وزارت بهداشت، کار خود را به صورت رسمی آغاز نماید.

بخش داخلی بیمارستان - طرح مالی

چشم انداز سرمایه گذاری در احداث بیمارستان  

احداث بیمارستان، پروژه ای آتیه ساز است زیرا بیمارستان ها با عموم مردم سر و کار دارند. درمان بیماری ها، هیچگاه وابسته به زمان مشخصی نیست و همواره از اهمیت بالایی برخوردار است. ضمن این که با افزایش آگاهی های مردم در زمینه بهداشت، آنها نسبت به گذشته به درمان بیماری های خود، اهمیت بیشتری می دهند.

نویسندگان طرح توجیهی احداث بیمارستان با بررسی شاخص های مالی و وضعیت حال حاضر و آینده طرح، چشم انداز مثبتی را برای این طرح مشاهده نموده اند. به طور کلی می توان گفت، بیمارستان های عمومی، تخصصی و فوق تخصصی با بخش پزشکی کشور گره خورده و ارتباط تنگاتنگی دارند.

مراحل دریافت مجوز تاسیس بیمارستان

موسسین بیمارستان و سرمایه گذاران برای اجرایی کردن ایده خود باید مجوز تاسیس یا موافقت اصولی از معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دریافت نمایند. بدین منظور سرمایه گذاران باید پس از ثبت شرکت تجاری برای بیمارستان، اساسنامه شرکت، آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی، آگهی آخرین تغییرات شرکت و لیست موسسین و سهامداران را به معاونت درمان تحویل دهند.

گفتنی است، طرح توجیهی احداث بیمارستان نیز از مدارکی است که در پروسه صدور جواز تاسیس، ارائه آن به سازمان صادر کننده مجوز ضروری است. پس از بررسی مدارک توسط کارشناسان معاونت درمان و بازرسی آنها از محل پروژه، جواز تاسیس یا موافقت اصولی احداث بیمارستان صادر می گردد.

نحوه اخذ پروانه بهره برداری بیمارستان

سرمایه گذاران پس از اخذ موافقت اصولی احداث بیمارستان موظفند، حداکثر ظرف مدت 6 ماه، عملیات ساختمانی احداث بیمارستان را آغاز کنند و هر چند وقت یکبار، گزارش پیشرفت پروژه را به اطلاع معاونت درمان برسانند. سرمایه گذاران باید در حین عملیات ساختمانی، مدارک مربوط به ملک بیمارستان (سند مالکیت یا اجاره نامه ملک) را تحویل معاونت درمان دهند. سپس باید نقشه های معماری، مکانیک و سازه بیمارستان به تاییدیه مدیریت منابع فیزیکی اداره بهداشت برسد. اخذ تاییدیه ایمنی و حفاظت کار نیز از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای بیمارستان ها الزامی است.

در این مرحله باید سایر استعلامات چون استعلام محیط زیست، آتش نشانی و تاییدیه بهداشت محیط توسط موسسین اخذ گردد. موسسین موظفند، لیست پرسنل و مسئولین فنی بیمارستان و لیست تجهیزات پزشکی را نیز به معاونت درمان تحویل دهند. در نهایت پس از تایید مدارک و اتمام پروسه، پروانه بهره برداری بیمارستان صادر می گردد.

تخت های بیمارستان - طرح مالی

شرایط مورد نیاز برای تاسیس و بهره برداری بیمارستان

تاسیس بیمارستان مستلزم اخذ صلاحیت ها و رعایت ضوابط مشخص شده در آیین نامه احداث بیمارستان ها می باشد. نگارش طرح توجیهی احداث بیمارستان توسط کارشناسان سایت طرح مالی و مطابق با ضوابط وزارت بهداشت انجام می گردد.

حداقل 20 درصد از تخت های بیمارستان عمومی باید به بستری بیماران داخلی و اطفال اختصاص پیدا کند. اختصاص 10 درصد از تخت ها به بخش سوختگی و 10 درصد از تخت ها به بخش روانپزشکی نیز در صورت صلاحدید معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی انجام می گردد.   

حداقل تعداد متقاضیان برای تاسیس یک بیمارستان، 10 نفر هستند که 6 نفر از آنها از گروه پزشکی و پیراپزشکی، 3 نفر از گروه های پاراکلینیک مانند آزمایشگاه، داروخانه و رادیولوژی انتخاب می شوند. به طور کلی دو سوم از سهامداران بیمارستان باید دارای مدرک تحصیلی در رشته های پزشکی و پیراپزشکی بوده و بقیه سهامداران می توانند، دارای مدرک های تحصیلی متفرقه نیز باشند.

برآوردهای مالی توسط طرح توجیهی احداث بیمارستان

از آن جا که احداث بیمارستان از پروژه های بزرگ و حساس محسوب می شود، قبل از راه اندازی طرح، باید تمامی شاخص های مالی از جمله سرمایه و هزینه ها برآورد گردند. برآورد شاخص های مالی به صورت دقیق و به روز در این پروژه، کار آسانی نبوده و تنها در توان کارشناسان طرح توجیهی احداث بیمارستان می باشد. سرمایه ثابت برای ساخت ساختمان بیمارستان، خریداری تجهیزات بیمارستان، راه اندازی تاسیسات سرمایشی و گرمایشی، نصب سیستم برق اضطراری، نصب سیستم های اعلام و اطفاء حریق و مواردی از این دست در نظر گرفته می شود.

بهره برداری از بیمارستان علاوه بر سرمایه ثابت نیازمند سرمایه درگردش است که به خریداری داروها، لوازم یکبار مصرف بیمارستانی، مواد غذایی آشپزخانه رستوران و ملزومات اداری اختصاص پیدا می کند. افزون بر آن از هزینه های اجرایی طرح از جمله هزینه های نیروی انسانی، هزینه های مصرف انرژی، هزینه های تعمیر و نگهداری تجهیزات و … نیز نباید غافل شد.

چرا احداث بیمارستان از پروژه های توجیه پذیر از لحاظ اقتصادی است؟

کارشناسان طرح توجیهی احداث بیمارستان، این پروژه را از فرصت های سرمایه گذاری بهینه و توجیه پذیر معرفی نموده اند. با این که احداث بیمارستان و تجهیز آن ممکن است، سال ها طول بکشد، ولی پس از بهره برداری، سود خالص چشمگیری را نصیب سرمایه گذاران و سهامداران بیمارستان خواهد نمود. مکان یابی مناسب برای بیمارستان، قرارداد با پزشکان مجرب، استفاده از پرسنل آموزش دیده و تجهیزات به روز کافی است تا سود تضمین شده ای را عاید سرمایه گذاران این طرح کند.

بخش پرستاری در بیمارستان - طرح مالی

تجهیزات مورد نیاز در بیمارستان

تجهیز بیمارستان و خریداری دستگاه ها و تجهیزات پزشکی استاندارد از مراحل بسیار مهم در راه اندازی بیمارستان است. تهیه کنندگان طرح توجیهی احداث بیمارستان معتقدند، استفاده از تجهیزات پزشکی مرغوب در بیمارستان، هزینه های استهلاک و نگهداری را پایین آورده و سود بیمارستان را افزایش می دهد. برخی از تجهیزات مورد نیاز در بیمارستان ها عبارتند از:

  • بخش بستری (تخت های بستری، تجهیزات هتلینگ و …)
  • اتاق عمل (تجهیزات بیهوشی، تخت جراحی، مانیتورینگ و …)
  • اتاق احیاء (الکتروشوک، الکتروکاردیوگراف، دستگاه ساکشن، نگاتسکوپ و …)
  • بخش اورژانس (آمبولانس، کپسول اکسیژن، تخت معاینه، پالس اکسیمتر و …)
  • بخش ریکاوری (تخت های بستری، مانیتورینگ، دستگاه بیهوشی و …)
  • بخش مراقبت های ویژه (دستگاه ونتیلاتور، دستگاه ویبراتور، دستگاه ساکشن و …)
  • بخش تریاژ (برانکارد، ویلچر، ست معاینه، تخت معاینه و …)
  • لوازم اتاق ایزوله (انواع کاور، گان، دستکش، شیلد و …)

مزایای طرح توجیهی احداث بیمارستان چیست؟

طرح توجیهی علاوه بر این که در پروسه اخذ مجوز به کار می آید، در فرآیند دریافت وام نیز از واجبات است. بانک ها برای اختصاص تسهیلات کم بهره برای ساخت و تجهیز بیمارستان، از شما طرح توجیهی احداث بیمارستان را درخواست می کنند تا از توجیه پذیری طرح اطمینان پیدا کنند. اما مزایای بیزینس پلن احداث بیمارستان تنها محدود به این موارد نیست.

طرح توجیهی احداث بیمارستان، جوانب مختلف این پروژه را به صورت شبیه سازی شده به سرمایه گذاران نمایش می دهد. اطلاعات مهم طرح به شکل طبقه بندی شده در بخش های فنی، عملیاتی و اقتصادی در اختیار سرمایه گذاران قرار می گیرد. به همین دلیل است که درصد موفقیت سرمایه گذارانی که از مطالعات طرح توجیهی برای احداث بیمارستان کمک می گیرند، به صورت قابل ملاحظه ای بالاتر است.

طرح توجیهی احداث بیمارستان باید توسط چه متخصصانی نوشته شود؟

نویسندگان طرح توجیهی احداث بیمارستان، کارشناسانی باتجربه هستند که از دانش تخصصی در امور سرمایه گذاری برخوردارند. طرح های توجیهی نگارش شده توسط متخصصین واجد شرایط دارای وجاهت قانونی نزد سازمان های صدور مجوز و بانک ها است. تهیه کنندگان بیزینس پلن احداث بیمارستان در سایت طرح مالی، عضو مشاورین اعتباری و بانکی کشور هستند و از اطلاعات دقیق و به روز در تهیه طرح توجیهی استفاده می کنند. 

5/5 - (4 امتیاز)

این مقاله را به اشتراک بگذارید

WhatsApp
Telegram
Email
Facebook
Twitter
LinkedIn

دیگر مقالات سایت را در اینجا ببینید

اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امین
1 سال قبل

درود بر شما برای ساخت بیمارستان در زاهدان نیاز به طرح توجیهی دارم

باز کردن چت
1
نیاز به طرح توجیهی اختصاصی دارید؟
سلام👋
نیاز به طرح توجیهی اختصاصی دارید؟