طرح توجیهی احداث هتل 5 ستاره، گزارشی از مطالعات فنی، اقتصادی و مالی پروژه است و توسط متخصصین امور سرمایه گذاری تهیه می شود. این گزارش حاوی اطلاعات دقیق از جوانب مختلف پروژه بوده و با داده های روز جهت اخذ مجوز و وام تنظیم می گردد. امروزه صنعت توریست در سراسر جهان از صنایع بسیار پولساز است که درآمد حاصل از آن در بسیاری از کشورها حتی با صنایع نفت و گاز برابری می کند. در این راستا، هتل ها و مهمانپذیرها، پایه و اساس صنعت توریست و گردشگری می باشند.
هتل های 5 ستاره از بهترین و لوکس ترین هتل ها در سراسر جهان هستند که مطلوب ترین خدمات رفاهی و امکانات را ارائه می دهند. معماری لوکس، اتاق های بزرگ، تخت های راحت، لابی مجلل و امکانات جانبی گوناگون از خصوصیات هتل های پنج ستاره است. احداث یک هتل 5 ستاره، پروژه ای زمان بر و هزینه بر و نیازمند برنامه ریزی های دقیق است. طرح توجیهی احداث هتل پنج ستاره، تمامی اطلاعات مورد نیاز برای این پروژه را به صورت طبقه بندی شده به سرمایه گذاران ارائه می دهد.
هتل های پنج ستاره چه ویژگی هایی دارند؟
معماری باشکوه، جذاب و فریبنده، اولین ویژگی هتل های پنج ستاره است. نمای هتل های 5 ستاره به صورت کاملا هنرمندانه طراحی شده و فضاهای داخلی به صورت کاملا چشمگیر دکور شده اند. ویژگی بعدی هتل های 5 ستاره، خدمات بی نقص این هتل ها می باشد. کیفیت سرویس دهی و خدمات در این هتل ها در حد استانداردهای جهانی است.
همان طور که در طرح توجیهی احداث هتل 5 ستاره نیز ذکر می شود، تنوع و تعدد امکانات رفاهی را تنها می توان در هتل های 5 ستاره مشاهده نمود. از جمله این امکانات می توان، به رستوران های مجهز، استخر و سونا، باشگاه بدنسازی، سالن های برگزاری مراسم و تشریفات، زمین های بازی کودکان و … اشاره نمود.
هتل های پنج ستاره چه خدماتی را ارائه می دهند؟
هتل های 5 ستاره علاوه بر این که از تمامی امکانات هتل های 4 ستاره برخوردار هستند، خدمات زیر را نیز ارائه می دهند:
- خدمات پذیرش در هتل های پنج ستاره به صورت 24 ساعته است.
- کارکنان قسمت پذیرش باید مسلط به چند زبان زنده دنیا باشند.
- هتل 5 ستاره باید حداقل از 150 تا 155 اتاق یا سوئیت تشکیل شده باشد.
- وجود صندوق امانات جهت نگهداری وجوه نقد و یا اشیاء با ارزش مهمانان در تمامی واحدهای اقامتی ضروری است.
- اتاق های هتل 5 ستاره همه روزه عصرها نظافت شده و ملحفه ها روزانه تعویض می گردند.
- هتل های 5 ستاره از نیروهایی چون دربان، مسئول پارکینگ و مامور حمل بار مسافران برخوردار هستند.
- سرو غذا و نوشیدنی به صورت شبانه روزی در اتاق های هتل امکان پذیر است.
- ست کامل استحمام و وسایل شخصی یکبار مصرف به صورت پک در اتاق های هتل 5 ستاره موجود است.
بررسی چشم انداز سرمایه گذاری در احداث هتل پنج ستاره
هتل های 5 ستاره، هتل های گران قیمتی هستند که توسط گردشگران و مسافران خارجی و داخلی انتخاب می شوند. کارشناسان سایت طرح مالی با نگارش طرح توجیهی احداث هتل 5 ستاره، چشم انداز و آینده بسیار درخشانی را برای این طرح پیش بینی نموده اند. هتل های پنج ستاره، بیشترین درآمد را در بین هتل ها و مهمانپذیر ها دارند زیرا نرخ های اقامت در این هتل ها بسیار بالاتر است.
انتظار می رود، با توسعه صنعت گردشگری در سراسر جهان و همچنین ایران، هتل ها همچنان از مشاغل پردرآمد باشند. ضمن این که اکثریت گردشگران خارجی که به جهت تفریح به ایران سفر می کنند و حتی گردشگران سلامت خارجی که ایران را برای پیگیری درمان خود انتخاب کرده اند، هتل های 5 ستاره را برای اقامت انتخاب می نمایند.
چگونه یک هتل پنج ستاره راه اندازی کنیم؟
احداث یک هتل پنج ستاره، اولا به هزینه بالاتری از سایر هتل ها نیاز دارد، ثانیا به علت عظمت پروژه، دوره ساخت آن طولانی خواهد بود. اولین گام در راه اندازی هتل 5 ستاره، انتخاب محل مناسب و طراحی کانسپت اولیه است. در همین حین باید مجوزهای مربوطه نیز از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و سایر سازمان های ذیربط اخذ گردد.
پس از اخذ مجوز ساخت و تاییدیه های مربوطه، عملیات ساخت پروژه شروع شده و طراحی فضاهای عمومی، محوطه سازی و راه اندازی تاسیسات انجام می گردد. در نهایت تمامی فضاهای هتل به صورت هوشمندانه ای دیزاین شده و تجهیز می گردند.
مجوز هتل پنج ستاره چگونه صادر می شود؟
کلیه سرمایه گذارانی که قصد احداث انواع هتل ها، مهمانپذیرها و اقامتگاه ها را دارند، در ابتدا باید نسبت به اخذ مجوز از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور اقدام نمایند. بدین منظور سرمایه گذاران باید درخواست کتبی خود را به همراه سایر مدارک درخواستی به سازمان میراث فرهنگی ارائه دهند. در این مرحله، محل پروژه توسط کارشناس مورد بررسی قرار گرفته و تاییدیه صادر می گردد.
مرحله بعدی پس از اخذ تاییدیه کارشناس، ارائه طرح توجیهی احداث هتل 5 ستاره، نقشه های ساختمان هتل، کروکی و سایر مدارک به کارگروه گردشگری می باشد. کارگروه گردشگری پس از بررسی مدارک، موافقت نامه اصولی یا جواز تاسیس هتل 5 ستاره را صادر می کند.
صدور پروانه بهره برداری هتل پنج ستاره به چه صورت است؟
سرمایه گذاران پس از اخذ موافقت اصولی می توانند، نسبت به اخذ پروانه ساختمان از شهرداری و شروع عملیات ساختمانی اقدام نماید. در نهایت پس از اتمام عملیات ساختمانی هتل و دریافت تاییدیه اداره بهداشت، سازمان آتش نشانی، محیط زیست و … نوبت به اخذ پروانه بهره برداری می رسد. پروانه بهره برداری از طریق سازمان میراث فرهنگی و به صورت 6 ماهه، 1 ساله، 3 ساله و یا 5 ساله صادر می گردد.
شرایط و ضوابط احداث هتل پنج ستاره
دریافت مجوز هتل 5 ستاره، تابع شرایط و ملزومات خاصی است که در صورت عدم رعایت آنها مجوز صادر نخواهد شد. به طور مثال مدیر هتل باید به یکی از زبان های خارجی تسلط داشته و دارای مدرک تحصیلی مرتبط با صنعت گردشگری باشد.
افزون بر آن، ارائه مدارکی چون طرح توجیهی احداث هتل 5 ستاره و همچنین اسناد مالکیت یا اجاره نامه زمین برای دریافت مجوز ضروری است. ضمن این که اخذ درجه نهایی واحد گردشگری و ستاره های هتل نیز برای صدور پروانه بهره برداری لازم خواهد بود.
برآوردهای مالی پروژه توسط طرح توجیهی احداث هتل 5 ستاره
احداث یک هتل 5 ستاره مستلزم برآوردهای دقیق مالی در مورد میزان سرمایه گذاری اولیه، میزان تسهیلات دریافتی و تعیین هزینه های طرح است. در ضمن پیش بینی میزان سود، نرخ بازده داخلی و مدت زمان برگشت سرمایه نیز باید انجام گردد. تمامی شاخص های مالی این پروژه در طرح توجیهی احداث هتل 5 ستاره به صورت تخصصی و با رعایت جزئیات مشخص می شوند.
سرمایه ثابت برای ساخت ساختمان هتل، تامین زیرساخت ها، محوطه سازی و خرید تجهیزات هتل صرف می شود. ضمن این که بودجه ای تحت عنوان سرمایه در گردش برای خرید مواد غذایی رستوران، مواد مصرفی، مواد بهداشتی و … در نظر گرفته می شود. هزینه های طرح نیز شامل هزینه نیروی انسانی، هزینه تعمیر و نگهداری هتل، هزینه های مصرف انرژی، هزینه زمین و … هستند که در بیزینس پلن احداث هتل 5 ستاره تعیین می گردند.
توجیه پذیری اقتصادی هتل 5 ستاره
طبق بررسی هایی که کارشناسان در طرح توجیهی احداث هتل پنج ستاره انجام داده اند، توجیه پذیری طرح اثبات شده است. به طوری که نرخ بازده داخلی برای یک هتل 5 ستاره با گنجایش 200 اتاق حدود 30 درصد برآورد شده است. احداث هتل 5 ستاره به سرمایه بالایی نیاز دارد که سرمایه گذاران بخشی از آن را از طریق تسهیلات دولتی تامین می کنند. ضمن این که مشارکت با سایر سرمایه گذاران نیز در این پروژه توصیه می شود.
تجهیزات مورد نیاز در هتل های 5 ستاره
طرح توجیهی احداث هتل پنج ستاره، تجهیزات مورد نیاز را به صورت زیر معرفی می کند:
- اسباب و اثاثیه اتاق ها
- تجهیزات لابی
- تجهیزات رستوران و تالار
- تجهیزات هتلداری
- تجهیزات استخر و سونا
- تجهیزات باشگاه بدنسازی
- سیستم اعلام و اطفاء حریق
- تجهیزات دوربین مداربسته
- تجهیزات اداری پذیرش
- تجهیزات تلفن داخلی و اینترنت و …
تهیه طرح توجیهی احداث هتل 5 ستاره چه مزایایی دارد؟
طرح توجیهی احداث هتل پنج ستاره نه تنها در پروسه اخذ مجوز از ضروریات است، بلکه از مزایای بیشماری نیز برخوردار می باشد. کمک به اخذ تسهیلات بانکی از جمله مزایای طرح توجیهی است. بانک از طریق طرح توجیهی از توجیه پذیری طرح اطمینان حاصل می کند.
از سوی دیگر طرح توجیهی احداث هتل 5 ستاره را می توان، مانند نقشه ای دانست که تمامی پیچ و خم ها و ناهمواری های مسیر را به سرمایه گذاران نمایش می دهد. بیزینس پلن احداث هتل 5 ستاره حاوی اطلاعات ارزشمندی در بخش های فنی، عملیاتی، اخذ مجوز، مالی و اقتصادی است و دورنمای پروژه را به سرمایه گذاران نمایش می دهد.
چه افرادی مجاز به نگارش طرح توجیهی احداث هتل 5 ستاره هستند؟
حال که از مزایای طرح توجیهی صحبت کردیم، این سوال پیش می آید که آیا خود سرمایه گذاران یا افراد غیر متخصص مجاز به نوشتن طرح توجیهی احداث هتل 5 ستاره هستند!؟
در پاسخ باید گفت، طرح توجیهی، گزارشی دقیق و تخصصی است و نگارش آن، تنها در تخصص کارشناسان امور سرمایه گذاری و مشاوران اعتباری و بانکی کشور می باشد. کارشناسان سایت طرح مالی با تجربه و دانش کافی در امور سرمایه گذاری سعی می کنند، طرح توجیهی را طوری نگارش کنند تا مستند، به روز و دقیق باشد.