طرح توجیهی تولید لوازم آرایشی و بهداشتی، نتایج مطالعات فنی، مالی و بازار طرح بوده و برنامه ای جامع برای شروع این کسب و کار است. لوازم آرایشی و بهداشتی از پرمصرف ترین اقلام توسط مردم هستند. لوازم آرایشی و بهداشتی، انواع محصولات مخصوص صورت، مو، ناخن و بدن را شامل می شوند. پیشینه تولید لوازم آرایشی و محصولات بهداشتی در ایران شاید به کشورهای خارجی نرسد؛ اما در دهه اخیر، قدم های مثبتی در این حوزه برداشته شده است.
هم اکنون تولیدکنندگان لوازم آرایشی در ایران به پیشرفت های قابل ملاحظه ای در این خصوص دست پیدا کرده اند. به طوری که برخی از محصولات آنها با نمونه های خارجی از لحاظ کیفیت رقابت می کند. ایران از بزرگترین مصرف کنندگان لوازم آرایشی در دنیا است. از این رو سرمایه گذاری در تولید لوازم آرایشی از ایده های هوشمندانه می باشد. راه اندازی یک کارخانه تولید لوازم آرایشی و بهداشتی نیازمند برنامه ریزی های دقیق و اطلاعات به روز است که در طرح توجیهی تولید لوازم آرایشی و بهداشتی ارائه می گردد.
آیا سرمایه گذاری در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی منطقی است؟
نتیجه بخش بودن سرمایه گذاری از دغدغه های اصلی کارآفرینانی است که قصد احداث کارخانه تولید لوازم آرایشی و بهداشتی را دارند. همانطور که می دانید، میزان تقاضا در هر کسب و کاری، حرف اول را در سوددهی آن طرح اقتصادی می زند. تقاضای بالایی که برای لوازم آرایشی و بهداشتی در ایران وجود دارد، به خودی خود از امتیازات مثبت سرمایه گذاری در این بخش است.
ضمن این که به دلیل وجود تحریم ها، پیدا کردن لوازم آرایشی خارجی اصل در بازار بسیار دشوار است، اگر هم یافت شود، با قیمت گزافی به فروش می رسد. از این رو مردم به جای استفاده از لوازم آرایشی قاچاق و بی کیفیت خارجی، استفاده از لوازم آرایشی ایرانی را ترجیح می دهند. افزون بر آن، تولیدکنندگان داخلی با نوع پوست و موی ایرانیان و آب و هوای ایران آشنا بوده و محصولات مناسب با آنها را تولید می کنند. با این اوصاف و طبق مطالعات کارشناسان در طرح توجیهی تولید لوازم آرایشی و بهداشتی، سرمایه گذاری در این حوزه، رضایت بخش خواهد بود.
دسته بندی کلی محصولات آرایشی و بهداشتی
به طور کلی لوازم و محصولات آرایشی و بهداشتی را می توان به صورت زیر طبقه بندی نمود:
- لوازم آرایشی مخصوص چشم (ریمل، خط چشم، مداد چشم، سایه و …)
- لوازم آرایشی مخصوص ابرو (مداد ابرو، ریمل ابرو، روغن های تقویت ابرو و …)
- لوازم آرایشی مخصوص لب (انواع رژلب و بالم لب)
- لوازم آرایشی مخصوص پوست صورت (کرم پودر، پنکیک، هایلایتر، رژگونه و …)
- براش ها و اسفنج های آرایشی
- کرم های آرایشی و بهداشتی (مرطوب کننده، ضد آفتاب و …)
- انواع لاک ناخن
- محصولات بهداشتی مخصوص مو
- عطر، ادکلن، اسپری و خوشبو کننده های بدن
چگونه یک واحد تولید لوازم آرایشی و بهداشتی راه اندازی کنیم؟
برای راه اندازی یک کارخانه لوازم آرایشی باید بدانید، از کجا شروع کنید و چه برنامه ای را دنبال کنید. طرح توجیهی تولید لوازم آرایشی و بهداشتی، برنامه ای دقیق از این کسب و کار بوده و تمامی اطلاعات مورد نیاز برای طراحی، اجرا و راه اندازی پروژه را در اختیار شما قرار می دهد. در اولین گام باید زمینی برای کارخانه در نظر گرفته شود که از لحاظ ابعاد، راه های دسترسی و کاربری برای کارخانه لوازم آرایشی مناسب باشد. گام دوم اخذ مجوزهای مربوطه برای رسمیت بخشیدن به فعالیت تولیدی شما است.
ترکیب مواد اولیه و انتخاب فرمولاسیون محصولات آرایشی نیز از اقدامات زمان بر است که توسط متخصصین در لابراتوارها انجام می گردد. در مرحله بعد، نوبت به ساخت سوله یا سالن و سپس تجهیز کارخانه با ماشین آلات می رسد. خطوط تولید محصولات آرایشی و بهداشتی را باید بسته به نوع محصولاتی که می خواهید، تولید کنید و با مشاوره های تخصصی با کارشناسان انتخاب نمایید. در نهایت پس از اخذ مجوز بهره برداری می توانید، کار تولید محصولات را آغاز کنید.
مراحل اخذ مجوز تاسیس و پروانه بهره برداری در این طرح به چه صورت است؟
سرمایه گذاران برای این که به فعالیت خود وجاهت قانونی ببخشند، باید مجوز دریافت کنند. جواز تاسیس کارخانه لوازم آرایشی و بهداشتی از طرف سازمان صنایع و معادن صادر می گردد. گفتنی است، طرح توجیهی تولید لوازم آرایشی و بهداشتی، نقش کلیدی در پروسه اخذ مجوز داشته و از سمت سازمان های متولی صدور مجوز از متقاضی درخواست می شود.
یکی دیگر از مجوزهای لازم که برای آغاز به کار واحد تولید لوازم آرایشی و بهداشتی لازم می باشد، پروانه بهره برداری است که پس از اخذ جواز تاسیس و ساخت و تجهیز کارخانه از سازمان صنایع و معادن اخذ می شود. تولیدکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی برای این که بتوانند، محصول خود را روانه بازار کنند، باید پروانه ساخت نیز از سازمان غذا و دارو دریافت کنند. این مجوز پس از تایید فرمولاسیون و روش تولید محصولات توسط کارشناسان، قابل صدور خواهد بود.
برآورد شاخص های مالی در طرح توجیهی تولید لوازم آرایشی و بهداشتی
سرمایه گذاران برای راه اندازی کارخانه تولید لوازم آرایشی و بهداشتی باید میزان سرمایه اولیه و هزینه های پروژه را محاسبه کنند. به دلیل نرخ های متغیر تجهیزات خط تولید و سایر هزینه های طرح، باید برآوردهای مالی با استعلام قیمت های روز انجام شود. کارشناسان سایت طرح مالی در نگارش طرح توجیهی تولید لوازم آرایشی و بهداشتی داده های روز را در نظر می گیرند.
سرمایه ثابت اولیه به ساخت سوله، خریداری ماشین آلات خط تولید و راه اندازی تاسیسات پروژه اختصاص پیدا می کند. کارخانه لوازم آرایشی و بهداشتی نیازمند سرمایه درگردش نیز می باشد که برای خریداری مواد اولیه در نظر گرفته می شود. علاوه بر سرمایه اولیه باید هزینه های طرح نیز برآورد گردند. هزینه های عمده طرح عبارتند از: هزینه زمین کارخانه، هزینه خرید حق الامتیازهای آب و برق و …، هزینه نیروی انسانی، هزینه حامل های انرژی، هزینه حمل و نقل مواد اولیه و هزینه نگهداری تجهیزات خط تولید.
توجیه پذیری اقتصادی تولید لوازم آرایشی و بهداشتی
تولید لوازم آرایشی و بهداشتی دارای توجیه اقتصادی است. نتایج مطالعات طرح توجیهی تولید لوازم آرایشی و بهداشتی نیز گواه این موضوع می باشد. تولید لوازم بهداشتی و آرایشی در کشور زیر نظر سازمان غذا و دارو صورت می گیرد و از لحاظ کیفیت تضمین شده است. از سوی دیگر این محصولات به علت قیمت مناسب تر نسبت به محصولات خارجی توسط عموم مردم خریداری می شوند.
مواد اولیه مورد نیاز برای تولید لوازم آرایشی و بهداشتی در دسترس است و بسیاری از آنها از داخل کشور قابل تامین می باشد. بنابراین تولید لوازم آرایشی و بهداشتی از لحاظ اقتصادی رضایت بخش خواهد بود، البته در صورتی که فاکتورهایی مانند کیفیت محصول، فرمولاسیون پیشرفته، استفاده از ماشین آلات کم استهلاک و انجام تبلیغات موثر رعایت شود.
فرآیند تولید کرم های آرایشی و بهداشتی
فرآیند تولید لوازم آرایشی و بهداشتی بسته به نوع محصول متفاوت خواهد بود. در این جا برای نمونه، نحوه تولید کرم های آرایشی را توضیح می دهیم. مواد اولیه مورد نیاز برای تولید لوازم آرایشی شامل امولسیون، انواع روغن های گیاهی، گلیسیرین، اسکالن، مواد رنگ کننده، ویتامین ها، اسید میوه و … هستند که در داخل مخازن استیل نگهداری می شوند.
مرحله اول، ترکیب مواد اولیه در میکسرهای حرارتی است. سپس کرم از طریق پمپ انتقال وارد مخزن حرارتی دوجداره می شود تا عملیات هموژنایزر در آن صورت گیرد. در این مرحله، کرم آرایشی و بهداشتی به دستگاه پرکن تیوپ منتقل می شود تا کار پر کردن تیوپ های کرم به صورت مکانیزه توسط دستگاه پرکن صورت گیرد. سپس کرم ها به دستگاه شیرینگ و بسته بندی فرستاده می شوند.
ماشین آلات مورد نیاز برای تولید لوازم آرایشی و بهداشتی
طرح توجیهی تولید لوازم آرایشی و بهداشتی تنها محدود به برآوردهای مالی و تحقیقات بازار نیست، بلکه دانش فنی پروژه چون نوع و تعداد تجهیزات خط تولید را نیز در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهد. برخی از ماشین آلات خط تولید لوازم آرایشی و بهداشتی عبارتند از:
- مخازن استیل ذخیره سازی مواد اولیه
- میکسر حرارتی دوجداره
- میکسر برقی وکیوم
- دستگاه پرکن مایعات غلیظ پنوماتیک
- دستگاه لیبل زن
- دستگاه پمپ سیل القایی
- دستگاه تیوپ پرکن نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک
- تجهیزات شرینگ و بسته بندی
مزیت های طرح توجیهی تولید لوازم آرایشی و بهداشتی چیست؟
طرح توجیهی علاوه بر پروسه اخذ مجوز که در بالا صحبت شد، در پروسه دریافت تسهیلات بانکی نیز مورد نیاز است. طرح توجیهی تولید لوازم آرایشی و بهداشتی، توجیه پذیر بودن طرح را به اطلاع بانک می رساند تا بانک با اختصاص وام درخواستی به سرمایه گذار موافقت کند.
جدا از آن، طرح توجیهی، برنامه ای کامل از ابتدا تا انتهای پروژه است که در هر مرحله با ارائه اطلاعات مورد نیاز، سرمایه گذاران را از ابهام رهانیده و روش های صحیح سرمایه گذاری را در اختیار آنها قرار می دهد. در حقیقت، استفاده از طرح توجیهی تولید لوازم آرایشی و بهداشتی، ضامن موفقیت سرمایه گذاران در این طرح خواهد بود.
نویسندگان طرح توجیهی تولید لوازم آرایشی و بهداشتی چه کسانی هستند؟
طرح توجیهی تولید لوازم آرایشی و بهداشتی، تنها باید توسط کارشناسان واجد شرایط که دارای تخصص در امور سرمایه گذاری هستند، نوشته شود تا وجهه قانونی داشته باشد. کارشناسان سایت طرح مالی با سال ها تجربه گرانبها در خصوص سرمایه گذاری، بیزینس پلن تولید لوازم آرایشی و بهداشتی را نگارش می کنند.