طرح توجیهی مجتمع گردشگری، برنامه ای جامع است که نحوه تبدیل ایده احداث مجتمع گردشگری را به واقعیت تشریح می کند. صنعت توریست و گردشگری از جمله صنایع بسیار پولساز و پر اهمیت در دنیا است. به طوری که درآمد حاصل از آن، گاهی با صنایع نفت و گاز برابری می کند. در این میان مجتمع های گردشگری، نقش پررنگی در ارتقای صنعت توریست دارند. این مجتمع ها با ارائه امکانات اقامتی، تفریحی، رفاهی، ورزشی، تجاری و خدماتی، گردشگران داخلی و خارجی را به خود جذب می کنند.
یک مجتمع گردشگری می تواند، شامل فضاهای اقامتی، فضاهای تفریحی مانند شهربازی، پارک آبی، استخر، زمین بازی کودکان، فضاهای ورزشی شامل سالن های ورزشی روباز و روبسته، فضاهای فروشگاهی و تجاری، رستوران، کافی شاپ و … باشد. برای احداث مجتمع اقامتی گردشگری باید در ابتدا برنامه ریزی بلندمدت انجام داده و سپس به اجرای پروژه پرداخت. طرح توجیهی مجتمع گردشگری، تمامی اطلاعات طرح را در قالب داده های فنی، آنالیزهای مالی و امکان سنجی پروژه به سرمایه گذاران ارائه می دهد.
مجتمع های گردشگری چه خدماتی ارائه می کنند؟
ایجاد تاسیسات و زیرساخت های گردشگری از ارکان توسعه صنعت گردشگری است. مجتمع های گردشگری معمولا در نزدیکی مناطق خوش آب و هوا، مناطق تاریخی، جاذبه های توریستی و یا جاده های پر رفت و آمد احداث می گردند. هدف از تاسیس این مجتمع ها، متمرکز سازی و فراهم آوردن امکانات مناسب اقامتی، تفریحی، ورزشی و غیره در یک مکان است.
واحدهای اقامتی مجتمع های گردشگری بسته به کانسپت اولیه شامل بلوک های آپارتمانی، ویلاها، سوئیت ها و اتاق ها هستند. در کنار واحدهای اقامتی، محوطه های باز، فضای سبز، فضای بازی کودکان و شهربازی به شکل مبتکرانه ای طراحی می گردد. همچنین یک مجتمع گردشگری می تواند، شامل تفریحات هیجان انگیزی چون زیپ لاین، تله کابین و … باشد. وجود تاسیسات ورزشی، تجاری، رفاهی، پمپ بنزین، رستوران، کافی شاپ و … نیز از ویژگی های مجتمع گردشگری است.
چه عواملی در سودآوری یک مجتمع گردشگری نقش دارند؟
طرح توجیهی مجتمع گردشگری بررسی می کند که آیا ایده شما می تواند، سودآور باشد یا خیر. عوامل و فاکتورهای گوناگونی در سوددهی یک مجتمع اقامتی گردشگری نقش دارند که یکی از مهم ترین آنها، نزدیکی مجتمع به نقطه های توریستی است که سالیانه تعداد زیادی گردشگر از آن مناطق بازدید می کنند. دومین مورد، راه های دسترسی است. بهتر است، مجتمع های گردشگری به جاده های اصلی ارتباطی کشور، خطوط راه آهن و یا فرودگاه نزدیک باشند.
ضمن این که مجتمع گردشگری باید در مکانی احداث شود که امکان راه اندازی تاسیسات آب، برق، گاز و همچنین تاسیسات سرمایشی و گرمایشی در آن مناطق فراهم باشد. افزون بر آن، تنوع خدمات ارائه شده در مجتمع گردشگری نیز به صورت مستقیم در درآمد زایی مجتمع نقش خواهد داشت.
چشم انداز سرمایه گذاری در احداث مجتمع گردشگری
وجود مناطق بکر، مناطق تاریخی و اقلیم بی نظیر ایران باعث شده است که پتانسیل خوبی برای جذب گردشگران داخلی و خارجی ایجاد شود. با نگاهی به تعداد و ظرفیت مجتمع های گردشگری فعال در کشور پی می بریم که ظرفیت های خالی بسیاری در این حیطه وجود دارد. از این رو مطالعات طرح توجیهی مجتمع گردشگری، خبر از آینده دار بودن این طرح می دهد.
با وجودی که احداث تاسیسات گردشگری زمان بر و هزینه بر است؛ اما یک سرمایه گذاری بلند مدت بسیار خوب به شمار می آید. مجتمع های گردشگری پس از طی سالیان ابتدایی از بهره برداری خود، سود خالص و قابل توجهی را نصیب سرمایه گذاران می کنند.
مراحل احداث مجتمع گردشگری
اولین گام برای احداث مجتمع گردشگری، مکان یابی مناسب است. بدین منظور باید عناصر اقلیمی، تاریخی، فرهنگی، ارتباطی و موقعیت جغرافیایی منطقه مورد آنالیز قرار گیرد. پس از انتخاب مکان مناسب می بایست، برنامه ریزی و هدف گذاری دقیق از طریق تهیه طرح توجیهی مجتمع گردشگری انجام شود.
سپس پس از طراحی اولیه مجتمع و اخذ مجوزهای لازم از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری می توان، عملیات ساختمانی را آغاز نمود. خریداری ملزومات و تجهیز هر کدام از فضاهای مجتمع گردشگری نیز باید به صورت مجزا انجام گردد تا بتوان از مجتمع گردشگری بهره برداری نمود.
چگونه مجوز تاسیس مجتمع گردشگری را اخذ کنیم؟
سرمایه گذاران برای احداث یک مجتمع گردشگری باید موافقت اصولی و سپس پروانه بهره برداری از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور اخذ نمایند. بدین منظور باید درخواست کتبی خود را به همراه مدارک مورد نیاز تحویل سازمان مربوطه دهند. گفتنی است، طرح توجیهی مجتمع گردشگری از مستندات بسیار مهم در پروسه اخذ مجوز است و وظیفه اثبات توجیه پذیری طرح را نزد نهاد ذیربط بر عهده دارد.
صدور موافقت اصولی با بازدید کارشناسان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از محل پروژه و بررسی مدارک صورت می پذیرد. سرمایه گذاران پس از اخذ موافقت اصولی می توانند، عملیات ساختمانی پروژه را آغاز نمایند.
ضوابط صدور پروانه بهره برداری مجتمع گردشگری
دارندگان موافقت اصولی تاسیس مجتمع گردشگری موظفند، بر اساس برنامه زمان بندی سازمان میراث فرهنگی، عملیات ساختمانی را پیش ببرند و مرتبا پیشرفت کار را به این سازمان گزارش دهند. سرمایه گذاران پس از اتمام عملیات ساخت و ساز و تجهیز کامل مجتمع گردشگری، باید مراتب را به سازمان میراث فرهنگی اعلام کنند تا پروانه بهره برداری برای متقاضی صادر شود. گفتنی است، در ابتدا پروانه موقت شش ماهه برای مجتمع گردشگری صادر شده و سپس پس از اخذ گواهینامه استاندارد کیفیت خدمات گردشگری، صدور پروانه بهره برداری یک ساله و سه ساله انجام خواهد شد.
شاخص های مالی در طرح توجیهی مجتمع گردشگری
تجزیه و تحلیل شاخص های مالی از مهم ترین بخش های طرح توجیهی مجتمع گردشگری است. میزان سرمایه اولیه بسته به مقیاس و مشخصات طرح متغیر خواهد بود. سرمایه ثابت برای ساخت ساختمان های مجتمع گردشگری، فضاسازی، محوطه سازی، راه اندازی تاسیسات و همچنین خرید تجهیزات مورد نیاز مجتمع در نظر گرفته می شود. مجتمع های گردشگری برای این که به مرحله بهره برداری برسند، علاوه بر سرمایه ثابت، نیازمند سرمایه درگردش هستند. این بودجه برای خریداری مواد مصرفی، مواد بهداشتی، مواد غذایی رستوران و … صرف می گردد.
کارشناسان در طرح توجیهی مجتمع گردشگری، هزینه های طرح را نیز لیست بندی کرده و با داده های روز مشخص می کنند. هزینه زمین مجتمع گردشگری، هزینه های قبل از بهره برداری، هزینه نیروی انسانی، هزینه حامل های انرژی، هزینه استهلاک تجهیزات و بسیاری از هزینه های ریز و درشت دیگر پروژه در طرح توجیهی با دقت برآورد می شوند.
توجیه پذیری اقتصادی مجتمع گردشگری
سرمایه گذاران برای احداث مجتمع گردشگری با نگرانی هایی مواجه خواهند بود. آنها می خواهند، از توجیه پذیر بودن طرح از لحاظ اقتصادی مطمئن بوده و سپس قدم در مسیر سرمایه گذاری بگذارند. طرح توجیهی مجتمع گردشگری، تمامی اطلاعات این پروژه را طبقه بندی کرده و به صورت تخصصی بررسی می کند که آیا سرمایه گذاری در این عرصه منطقی است یا خیر.
خوشبختانه بررسی هایی که کارشناسان از سود خالص، نرخ بازده داخلی و مدت زمان برگشت سرمایه انجام داده اند، نشان از توجیه پذیری طرح دارد. البته به شرطی که به صورت حساب شده در مسیر گام برداشته و رویکردها و استراتژی های درست را در مسیر اتخاذ کنید.
تجهیزات مورد نیاز در مجتمع گردشگری
مجتمع های گردشگری متشکل از بخش های متعدد و متنوع هستند. فراهم آوردن تجهیزات مورد نیاز و تجهیز هر کدام از فضاها نیازمند برآوردهای اولیه است. طرح توجیهی مجتمع گردشگری به منظور ارائه اطلاعات فنی و عملیاتی پروژه، تجهیزات مورد نیاز را نیز معرفی می کند. تجهیزات مورد نیاز در این طرح را می توان به صورت زیر طبقه بندی نمود:
- تجهیزات واحدهای اقامتی (اسباب و اثاثیه اتاق ها و تجهیزات هتلینگ)
- تجهیزات رستوران (لوازم پخت و سرو غذا)، تجهیزات کافی شاپ، تجهیزات قهوه خانه سنتی و …
- تجهیزات نظافتی
- سیستم دوربین های مداربسته
- تجهیزات جایگاه سوخت
- لوازم و دستگاه های ورزشی
- دستگاه های شهربازی و فضای بازی کودکان
- تجهیزات واحدهای تجاری
طرح توجیهی مجتمع گردشگری چه کمکی به شما می کند؟
ارائه طرح توجیهی نه تنها برای اخذ مجوز مجتمع گردشگری ضروری است، بلکه اخذ تسهیلات بانکی کم بهره از بانک ها نیز منوط به ارائه طرح توجیهی مجتمع گردشگری می باشد. از این رو بیزینس پلن مجتمع گردشگری در سایت طرح مالی مطابق با آخرین استانداردهای بانکی کشور تهیه می گردد.
اما باید اضافه کنیم، مزایای طرح توجیهی تنها محدود به اخذ مجوز و وام نیست و نباید از تاثیرات حیرت انگیز آن در طرح غافل شویم. بیزینس پلن مجتمع گردشگری، برگ برنده سرمایه گذاران است زیرا تمامی اطلاعات مورد نیاز و حیاتی را در مورد این پروژه در اختیار آنها قرار می دهد. در حقیقت استفاده از طرح توجیهی، ریسک سرمایه گذاری را کاسته و سرعت دسترسی به سود را می افزاید.
چرا باید طرح توجیهی مجتمع گردشگری توسط متخصصین نوشته شود؟
طرح توجیهی برای این که بتواند، مستند و قابل دفاع باشد، باید توسط متخصصین واجد شرایط و کارشناسان با تجربه در امور سرمایه گذاری نوشته شود. کارشناسان طرح توجیهی از آخرین ضوابط سازمانی و استانداردهای بانکی مطلع بوده و سرفصل های طرح توجیهی مجتمع گردشگری را مطابق ضوابط فوق انتخاب می کنند. شما می توانید، برای سفارش تخصصی ترین و دقیق ترین طرح توجیهی، سایت طرح مالی را انتخاب کنید. کارشناسان ما از مشاوران اعتباری و بانکی کشور بوده و موجبات موفقیت شما را در اخذ مجوز و وام و همچنین سرمایه گذاری اصولی فراهم می آورند.