طرح توجیهی دهکده گردشگری با هدف ارائه اطلاعات با ارزش این طرح به سرمایه گذاران و کمک به فرآیند اخذ مجوز و وام تهیه می گردد. دهکده های گردشگری یا دهکده های توریستی، فضاهایی تفریحی و اقامتی هستند که در کنار جاذبه های طبیعی، تاریخی و فرهنگی احداث می شوند. نزدیکی این دهکده ها به جاذبه های توریستی و طبیعی باعث می شود، مسافران، فرصت بازدید از این جاذبه ها را به سهولت به دست آورند.
دهکده های گردشگری متشکل از ویلاها یا سوئیت های مجزا در دل طبیعت هستند تا موجبات استراحت و آرامش مسافران را فراهم آورند. امکانات ورزشی، تفریحی، تجاری، خدماتی و رفاهی نیز علاوه بر فضاهای اقامتی در یک دهکده گردشگری پیش بینی می گردند. احداث یک دهکده توریستی مستلزم هدف گذاری های دقیق و برنامه ریزی های هوشمندانه است که در طرح توجیهی دهکده گردشگری در اختیار سرمایه گذاران قرار می گیرد.
دهکده های گردشگری چه مزایایی دارند؟
به دلیل زندگی های شلوغ و پرهیاهوی امروزی، مردم به استفاده از خدمات دهکده های گردشگری تمایل بیشتری پیدا کرده اند، چرا که این دهکده ها در مناطق زیبا و آرام و به دور از سر و صداهای محیطی ساخته می شوند. ضمن این که ارائه امکانات ورزشی و تفریحی نیز از جذابیت های دهکده های گردشگری است. فضاهای باز و وسیع دهکده های گردشگری، امکان پیاده روی های طولانی، دوچرخه سواری، ورزش های فضای باز و بازی کودکان را برای مسافران فراهم می کند.
ایجاد باشگاه های بیلیارد، تنیس روی میز، زمین فوتبال، والیبال و … باعث جذب مسافران به دهکده های توریستی می شود. افزون بر آن، اقامت در واحدهای مسکونی دهکده های گردشگری و استفاده از تمامی سرویس ها و خدمات موجود در آنها، هزینه بسیار کمتری را نسبت به هتل ها به مسافران تحمیل می کند.
چرا باید در احداث دهکده گردشگری سرمایه گذاری کنیم؟
اگر به دنبال یک فرصت و طرح اقتصادی خوب برای سرمایه گذاری هستید، سرمایه گذاری در احداث دهکده گردشگری گزینه مناسبی است. طبق بررسی های کارشناسان در طرح توجیهی دهکده گردشگری، ورود به این عرصه هوشمندانه و آینده دار خواهد بود. دهکده های توریستی به دلیل جذابیت بسیار بالای خود در جذب گردشگر، درآمد خوبی را عاید صنعت گردشگری می کنند.
کشورمان به دلیل جاذبه های توریستی و موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد در منطقه، پتانسیل خوبی برای ساخت دهکده های گردشگری دارد. در حال حاضر دهکده های گردشگری علاوه بر جذب گردشگران داخلی در جذب توریست های خارجی نیز عملکرد موفقی داشته اند. انتظار می رود با پیشرفت صنعت توریست، دهکده های گردشگری همچنان به سودآوری خود ادامه دهند.
چگونه می توان یک دهکده گردشگری احداث کرد؟
برای راه اندازی دهکده گردشگری نیاز به یک برنامه دقیق دارید. طرح توجیهی دهکده گردشگری، برنامه ای است که توسط کارشناسان سایت طرح مالی تهیه شده و به شما می گوید، ایده شما قابل اجرا است یا خیر. گام اول برای احداث دهکده گردشگری، انتخاب لوکیشن مناسب برای ساخت این دهکده است. مکان یابی و قلمرو سنجی صحیح، مهم ترین عامل در سودآوری دهکده های گردشگری می باشد.
پس از اطمینان از انتخاب مکان مناسب برای ساخت دهکده، شما باید اقدام به اخذ مجوزهای قانونی از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نمایید. طراحی و ساخت فضاهای موجود در دهکده گردشگری و تجهیز آن، از اقدامات مهم بعدی است که ممکن است، زمان بر باشد. در نهایت پس از اخذ مجوز بهره برداری، مجاز به فعالیت خواهید بود.
مراحل اخذ موافقت اصولی تاسیس دهکده گردشگری به چه صورت است؟
سرمایه گذارانی که قصد احداث دهکده گردشگری را دارند، باید نسبت به اخذ موافقت اصولی از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور اقدام نمایند. بدین منظور باید درخواست کتبی خود را به همراه مدارک اولیه تحویل سازمان فوق دهند. سپس کارشناس اداره کل میراث فرهنگی استان از محل پروژه بازدید کرده و تاییدیه صادر می کند.
در این مرحله، سرمایه گذاران موظف به ارائه سایر مدارک مورد نیاز چون اسناد مربوط به زمین و همچنین طرح توجیهی دهکده گردشگری به سازمان میراث فرهنگی هستند. تهیه کانسپت اولیه دهکده گردشگری، ارائه نقشه های معماری و اخذ استعلامات سازمان های محیط زیست، اداره منابع طبیعی، امور اراضی، اداره برق و …تادار از اقدامات بعدی هستند. پس از طی تمامی این مراحل، مجوز موافقت اصولی ساخت دهکده گردشگری صادر می گردد.
پروانه بهره برداری دهکده گردشگری چگونه صادر می شود؟
پس از صدور موافقت اصولی، سرمایه گذاران برای شروع عملیات ساختمانی، باید به تکمیل پرونده و ارسال نقشه های تایید شده جهت صدور پروانه ساختمانی اقدام کنند. ضمن این که برنامه زمان بندی عملیات ساختمانی نیز باید به سازمان میراث فرهنگی ارائه گردد. سرمایه گذاران باید پیشرفت فیزیکی پروژه را در حین عملیات ساختمانی به اطلاع سازمان میراث فرهنگی برسانند. در نهایت پس از اتمام عملیات ساختمانی و تجهیز دهکده گردشگری، پرونده جهت صدور پروانه بهره برداری به جریان می افتد.
طرح توجیهی دهکده گردشگری چگونه شاخص های مالی طرح را برآورد می کند؟
احداث دهکده گردشگری، پروژه ای بزرگ است که نیاز به سرمایه اولیه بالایی دارد. این که با چه میزان سرمایه می توان، دهکده توریستی احداث کرد، کاملا نسبی است زیرا اولا مقیاس دهکده های گردشگری با هم متفاوت است و ثانیا مبلغ تسهیلات دریافتی از بانک نیز بر میزان آورده متقاضی و سرمایه اولیه نقش خواهد داشت. طرح توجیهی دهکده گردشگری، میزان سرمایه ثابت و درگردش اولیه را با توجه به مختصات و مشخصات طرح مشخص می کند.
سرمایه ثابت برای ساخت ساختمان های دهکده توریستی، محوطه سازی، خریداری تجهیزات مورد نیاز و راه اندازی تمامی تاسیسات صرف می شود. سرمایه درگردش نیز به خریداری مواد اولیه مصرفی، مواد غذایی رستوران، اقلام بهداشتی و … اختصاص پیدا می کند. افزون بر آن، شما برای راه اندازی طرح با هزینه های اجرایی چون هزینه نیروی انسانی، هزینه های مصرف انرژی و هزینه نگهداری ساختمان مواجه خواهید بود. تمامی این هزینه ها در طرح توجیهی دهکده گردشگری به صورت تیزبینانه و با مبالغ روز تعیین می گردند.
چرا سرمایه گذاری در احداث دهکده گردشگری توجیه پذیر خواهد بود؟
دهکده های گردشگری متشکل از فضاهای تفریحی، اقامتی، ورزشی، رستوران، کافی شاپ، آلاچیق و … هستند و تمامی این فضاها به صورت مجزا می توانند، درآمدزایی داشته باشند. در نتیجه دهکده های توریستی سود مطمئنی را کسب می کنند. با وجودی که تاسیس یک دهکده توریستی به سرمایه بزرگی نیاز دارد، ولی شما می توانید، با دریافت تسهیلات بانکی کم بهره که با هماهنگی سازمان میراث فرهنگی با بانک ها جهت حمایت از صنعت گردشگری صورت می گیرد، بخشی از هزینه ها را پوشش دهید. ضمن این که مشارکت سایر سرمایه گذاران نیز در این طرح سودمند خواهد بود.
طبق آنالیزهایی که کارشناسان در زمینه شاخص های مالی در طرح توجیهی دهکده گردشگری انجام داده اند، سرمایه گذاری در زمینه تاسیسات گردشگری همواره توجیه پذیر و منطقی است. البته به شرط این که مکان مناسب برای دهکده در نظر گرفته شده و پتانسیل سایر رقبا مورد بررسی قرار گیرد.
فضاهای موجود در دهکده گردشگری
دهکده های گردشگری بسته به لوکیشن، آب و هوای منطقه و ابعاد تاریخی منطقه مورد نظر، فضاسازی و طراحی می شوند. یک دهکده توریستی می تواند، از بخش های زیر تشکیل شود:
- واحدهای اقامتی (اتاق، سوئیت، ویلا، آپارتمان، کاروانسرای سنتی)
- فضای سبز و محوطه باز
- پارک جنگلی، پارک ساحلی
- رستوران
- کافی شاپ
- چایخانه سنتی یا قهوه خانه
- پارکینگ
- امکانات ورزشی (سالن بیلیارد، فوتبال دستی، تنیس روی میز، زمین فوتبال، استخر و …)
- شهر بازی و زمین بازی کودکان
تجهیزات مورد نیاز در دهکده گردشگری
طرح توجیهی دهکده گردشگری تمامی جوانب پروژه را بررسی کرده و حتی تجهیزات مورد نیاز برای هر بخش از دهکده را نیز معرفی و قیمت گذاری می کند. تجهیزات عمومی که در دهکده های توریستی به کار می روند را می توان به صورت زیر دسته بندی نمود:
- اسباب و اثاثیه و تجهیزات واحدهای اقامتی (تخت، مبل، پرده، تلویزیون و …)
- تجهیزات پخت و سرو غذا و نوشیدنی در رستوران، کافی شاپ و …
- دستگاه های ورزشی و تفریحی
- وسایل بازی کودکان
- دوربین های مداربسته
- سیستم اطفاء حریق
- تاسیسات سرمایشی و گرمایشی
- تجهیزات ساختمان اداری
طرح توجیهی دهکده گردشگری چه مزیت هایی دارد؟
طرح توجیهی دهکده گردشگری، نه تنها از اهمیت شایانی در پروسه اخذ مجوز برخوردار است، بلکه در فرآیند اخذ تسهیلات بانکی نیز نقش پررنگی دارد. بانک ها با دریافت طرح توجیهی از متقاضی، توجیه پذیر بودن طرح را بررسی کرده و وام را به سرمایه گذاران تخصیص می دهند.
از سوی دیگر نباید از اهمیت بسیار زیاد طرح توجیهی در موفقیت سرمایه گذاری نیز غافل شد. سرمایه گذاران با تکیه بر طرح توجیهی دهکده گردشگری با خیال آسوده وارد مسیر سرمایه گذاری شده و نگرانی ها و ابهامات خود را در مورد پروژه برطرف می کنند. در حقیقت می توان گفت، بیزینس پلن دهکده گردشگری با ارائه اطلاعات ارزنده از مشکلات پیشگیری کرده و سرمایه گذاران را به سمت موفقیت سوق می دهد.
اندکی در خصوص نویسندگان طرح توجیهی دهکده گردشگری
به طور کلی نگارش هر طرح توجیهی، کاری تخصصی است؛ اما در مورد دهکده گردشگری، این موضوع پیچیده تر است. چرا که ساخت یک دهکده گردشگری نیازمند اطلاعات به روز و متنوع در جوانب مختلف است. نویسندگان طرح توجیهی دهکده گردشگری در سایت طرح مالی دارای تخصص و دانش به روز در زمینه سرمایه گذاری و امور بانکی بوده و از طرح توجیهی نویسان مجرب و بنام در کشور می باشند.